Scroll Top

Εισαγωγή στην επιστημονική θεώρηση της Μετενσάρκωσης

Η σημασία της διακρίβωσης των ιστοριών που αναδύονται στις αναδρομές σε προηγούμενες ζωές με πραγματικά ιστορικά στοιχεία.

Εισαγωγή.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΩΡΕΧΘΗΝ ΤΟΙΣ ΠΟΛΛΟΙΣ ΑΡΕΣΚΕΙΝ. ΕΚΕΙΝΕΙΣ ΗΡΕΣΚΕΝ ΟΥΚ ΕΜΑΘΟΝ, Α Δ’ ΗιΔΕΙΝ ΕΓΩ ΜΑΚΡΑΝ ΗΝ ΤΗΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΣ.[1]

Επίκουρος

Ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησα να παραθέτω ενδεικτικά κάποιες ιστορίες είναι για να στηρίξω την υπόθεση της ύπαρξης της ψυχής, την επιβίωση της μετά τον σωματικό θάνατο και της ύπαρξης της μετενσάρκωσης. Όσο και άν κάποιοι αρνούνται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να δούν κατάματα τα γεγονότα και να γκρεμίσουν τα περιοριστικά τους πιστεύω, θα χρειάζονται συνεχώς τέτοιες δημοσιεύσεις. Και επειδή οι κυρίαρχες θρησκευτικές αντιλήψεις από την μία και οι επιστημονικές αποδοχές από την άλλη, είναι δύσκολο να αναθεωρήσουν τις πάγιες θέσεις τους, μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ. Εγώ ένας μικρός και ασήμαντος ερευνητής το μόνο που ζητώ από τους ιεροεξεταστές του κατεστημένου είναι να κάνουν ακριβώς αυτό που ζήτησε ο Γαλιλαίος απο τους δικαστές του, δηλαδή, να δούν μέσα από το τηλεσκόπιο την «κίνηση των πλανητών». Αυτό που απλά ζητάω είναι να πάψουν επιτέλους να λοιδωρούν και να βαφτίζουν ως φαντασιόπληκτους και αλαφροΐσκιωτους όλους αυτούς που τολμούν να εκθέσουν τις εμπειρίες τους στο ευρύ κοινό.

Στην πρώτη ενότητα αυτών των άρθρων μοιράστηκα μαζί σας ενδεικτικές περιπτώσεις από το δικό μου αρχείο.  Σ’αυτήν την ενότητα όμως, θα σας παρουσιάσω περιληπτικά ενδεικτικές περιπτώσεις από την διεθνή βιβλιογραφία. Ο όγκος της βιβλιογραφίας είναι τεράστιος, τόσος που ως τσουνάμι θα έπρεπε να καταπλακώσει την κυρίαρχη ματεριαλιστική, αναγωγική λογική του επιστημονικού ιερατείου. Όμως οι κυματοθραύστες που έχουν ορθώσει οι βολεμένοι της Καρτεσιανής λογικής καλά κρατούν. Το λυπηρό είναι πως οι εκδοτικοί οίκοι του «μεταφυσικού» στην Ελλάδα έχουν επί χρόνια περιφρονήσει τις σοβαρές εκδόσεις του εξωτερικού, αρκούμενοι συνήθως σε φτηνές μασημένες προσεγγίσεις που έχουν απήχηση και πουλάνε στην μάζα.

Οι περιπτώσεις που θα παρουσιάσω είναι εντυπωσιακές από την άποψη των λεπτομερειών που αναδύονται κατά τις αναδρομές και οι οποίες άλλοτε με ευκολία και άλλοτε με ιδιαίτερη δυσκολία διασταυρώνονται ως αληθείς. Σε κάποιες από τις περιπτώσεις είναι πολύ δύσκολο να προτείνει κανείς την εξαπάτηση, την φαντασία, την σύμπτωση ή την κρυπτομνησία ως εναλλακτική εξήγηση. Αν αποκλειστούν αυτές οι εκδοχές τότε μόνον μία εξήγηση θα μπορούσε να υπάρχει και αυτή θα ήταν η μετενσάρκωση.

Ποιά θα μπορούσε να είναι τα κοινά χαρακτηριστικά αυτών των περιπτώσεων; Συνοπτικά θα έλεγα τα εξής:

Αρχικά οι περισότεροι από τους ανθρώπους που έχουν τέτοιες εμπειρίες βασανίζονται από κάποια οργανικά ή ψυχολογικά προβλήματα. Μπορεί να έχουν φοβίες, επαναλαμβανόμενους εφιάλτες, ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές, εμμονές,ή, ακόμη και σημάδια εκ γενετής που αντιστοιχούν σε σημεία που τραυματίστηκαν οι άνθρωποι στην τελευταία τους ενσάρκωση, κλπ. Αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός πως οι περισότεροι από αυτούς, στην ακριβώς προηγούμενη ενσάρκωση τους είχαν έναν πρόωρο και ξαφνικό θάνατο. Γι’ άλλους η μετάβαση ήταν βίαιη. Είτε φονεύθηκαν, είτε σκοτώθηκαν στην μάχη, είτε πνίγηκαν. Όταν όμως αυτές οι εμπειρίες αναβιώνονται είτε αυθόρμητα (συνήθως σε παιδιά) είτε με αναδρομές (στους μεγαλύτερους) τότε στην πλειονότητα των περιπτώσεων έχουμε ανακούφιση των βασανιστικών συμπτωμάτων και βελτίωση της υγείας των συγκεκριμένων ατόμων.

Παράλληλα πέρα από την παθολογία υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορεί να παρατηρήσει κανείς σ’αυτές τις περιπτώσεις. Σε πρώτο στάδιο αυτές αφορούν δεξιότητες και ικανότητες που δεν αποκτήθηκαν σε τούτη την ζωή αλλά προφανώς σε προηγούμενη. Πως για παράδειγμα θα εξηγούσε την ύπαρξη παιδιών που από πολύ μικρή ηλικία επιδεικνύουν εκπληκτικό μουσικό ταλέντο; Τα ιδιοσυγκρασιακά χαρακτηριστικά, οι αρέσκειες, ή, οι αντιπάθειες μπορούν να παραμένουν σταθερά από ενσάρκωση σε ενσάρκωση.

Επίσης έχουμε περιπτώσεις που είναι ολοφάνερη η ομοιότητα του προσώπου από ενσάρκωση σε ενσάρκωση. Εδώ βέβαια έχει ενδιαφέρον το πόσο περίπατο πάει ο ρόλος του DNA, αλλά μάλλον αγγίζω θέματα ταμπού και θα μου πεί κανείς πως το παρατραβάω. Θα ήταν όμως πρόωρο να προϊδεάσω τον αναγνώστη. Η παράθεση αυτών των άρθρων εβδομάδα με την βδομάδα θα μας βοηθήσει να έχουμε κάποια δεδομένα  για να κλείσουμε έπειτα την συζήτηση μας.

Όμως, εδώ θα ήθελα να σας επισημάνω πως θα ήταν χρήσιμο να έχετε ώς γνώμονα μερικές σκέψεις που αφορούν αυτό που ονομάζουμε στοιχειοθεσία.   Η δύναμη των ενδεικτικών στοιχείων για την επιβίωση της ψυχής εξαρτάται από την ύπαρξη και την πιθανότητα εναλλακτικής εξηγήσης. Όσο λιγότερο εφικτή είναι μια οποιαδήποτε εναλλακτική εξήγηση  για την ύπαρξη, τη γνώση και την απόδοση αυτών των πληροφοριών, τόσο ισχυρότερη είναι η ένδειξη της ύπαρξης της πνευματικής διάστασης και της επιβίωσης της ψυχής. Καλή ανάγνωση λοιπόν.


[1] Ποτέ μου δεν επεδιώξα ν΄αρέσω στους πολλούς. Αυτά που τους αρέσουν δεν τα γνώρισα και αυτά που εγώ γνωρίζω απέχουν πολύ απο το να τα καταλάβουν.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.