Scroll Top

Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Πελάτη

Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Πελάτη

Copyright @ 2001 National Guild of Hypnotists *

Πληροφορίες Επικοινωνίας: Ονομάζομαι Νάσος Κομιανός.
Είμαι πιστοποιημένος Υπνοθεραπευτής και Αναδρομέας Θεραπευτής. Μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί μου στα εξής τηλέφωνα:
Σταθερό: 2108019242
Κινητό:    6972805787
Email: info@hypnoscopesis.gr
Η έδρα μου είναι στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη 6 στη Κηφισιά.

Εκπαίδευση και Σπουδές: Ξεκίνησα τις σπουδές μου στην Ψυχολογία το 1981 στο University of Oklahoma αλλά αποφοίτησα το 1985 από το Old Dominion University του Norfolk της πολιτείας Virginia των ΗΠΑ με πτυχίο Bachelor στην Κοινωνιολογία. Εκπαιδεύτηκα στην τέχνη της ύπνωσης από την Hypnovision Educational Training τον Νοέμβρη του 2000 στην Αθήνα. Έκτοτε παρακολουθώ σεμινάρια κάθε χρόνο για να διατηρώ την εκπαίδευση μου σε υψηλά επίπεδα σύμφωνα με τις επιταγές του National Guild of Hypnotists (NGH) του οποίου είμαι ενεργό και πιστοποιημένο μέλος αναγνωρισμένος ως υπνοθεραπευτής. Επίσης είμαι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Εκπαιδευμένων Υπνωτιστών και διετέλεσα Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Αναδρομέων Θεραπευτών (EARTh).

Σημείωση: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΠΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ, ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΥΠΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ. ΑΥΤΗ Η ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
Από την νομοθεσία που ισχύει στις ΗΠΑ και σ’ άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκύπτουν τα εξής:
«Υπνοθεραπευτής είναι αυτός που επιφέρει ένα επίπεδο ύπνωσης στους  θεραπευόμενους του για να δημιουργήσει θετικά κίνητρα ή να βελτιώσει τα πρότυπα συμπεριφοράς. Συνδιαλέγεται με τον θεραπευόμενο για να διευκρινίσει τη φύση του προβλήματος. Προετοιμάζει την θεραπευόμενη  για την διαδικασία της ύπνωσης με το να εξηγεί πως λειτουργεί ή ύπνωση και τι θα βιώσει κατά  τη διαρκειά της. Εξετάζει τους  θεραπευόμενους του αξιοποιώντας κάποια τεστ για να διαπιστώσει το βαθμό φυσικής και συναισθηματικής δεκτικότητας στις υποβολές. Χρησιμοποιεί συγκεκριμένες υπνωτικές τεχνικές επαγωγής για να επιφέρει την ύπνωση βασισμένος στην ερμηνεία των αποτελεσμάτων των τεστ και την ανάλυση του προβλήματος των. Μπορεί επίσης να εκπαιδεύει τους  θεραπευόμενους σε τεχνικές αυτούπνωσης.»
Dictionary of Occupational Titles by the U.S. Department of Labor. Κατοχυρωμένος τίτλος από το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

* Ένας υπνοθεραπευτής δεν αντιμετωπίζει τους ενδιαφερόμενους ως ασθενείς. Όχι μόνον δεν μπορεί να παρέχει ιατρική διάγνωση ή φαρμακευτική αγωγή, αλλά, ούτε έχει το δικαίωμα να προτείνει την διακοπή θεραπείας στην οποία ενδέχεται να υπόκειται κάποιος θεραπευόμενος που τελεί υπό ιατρική παρακολούθηση.
* Αν ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί κάποια διάγνωση ή κάποιου άλλου είδους θεραπεία μπορεί να απευθυνθεί στην ιατρική κοινότητα, σε ψυχιάτρους ή σε ψυχολόγους.
* Ο/Η ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα να αρνηθεί τις υπηρεσίες της ύπνωσης ανά πάσα στιγμή.
* Κάθε ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα να γνωρίζει την αναμενόμενη διάρκεια των συνεδριών καθώς και το κόστος τους.
* Επίσης, μπορεί να υποστηρίζει τα δικαιώματα του χωρίς τον φόβο αντιποίνων.


Διευθέτηση διαφορών:
Είμαι αναγνωρισμένο και πιστοποιημένο μέλος του EARTh της Παγκόσμιας Ένωσης Αναδρομέων Θεραπευτών και ασκώ την πρακτική μου σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας που αυτή ορίζει . Αν για κάποιο λόγο έχετε οποιοδήποτε παράπονο για τις υπηρεσίες που προσφέρω, που εγώ δεν μπορώ να επιλύσω τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον EARTh στην έδρα του και στη διεύθυνση Lanterdweg 15 5995 SC, Kessel-Eik, Netherlands, για να διευθετηθεί το θέμα σας.
Προσωπικό Απόρρητο: Βάση της νομοθεσίας περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων δεν θα δημοσιοποιήσω ουδεμία προσωπική σας πληροφορία σε οποιονδήποτε χωρίς την έγγραφη συγκατάθεσή σας. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί τυχόν επιβολή μίας τέτοιας απαίτησης από Δικαστική Αρχή. Επίσης σας γνωστοποιώ ότι κάθε συνεδρία που θα κάνουμε θα καταγράφεται σε ηχητικό ντοκουμέντο και θα φυλάσσεται στο αρχείο μου. Έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στο προσωπικό σας φάκελο όποτε εσείς το θελήσετε. Φυσικά από την 25 Μαΐου του 2018 ισχύει η νέα νομοθεσία για την προστασία προσωπικών δεδομένων της Ε.Ε. και η επιχείρηση μου έχει πλήρως συμμορφωθεί στους νέους αυτούς κανόνες. Για περισσότερα διαβάστε εδώ.

Προσωπική Προσέγγιση:
Εδώ θα σας παραθέσω την δική μου αντίληψη και προσέγγιση σχετικά με τις εφαρμογές της υπνοθεραπείας και της αναδρομικής θεραπείας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πανεπιστημιακή έδρα με αυτό το αντικείμενο. Για να γίνει κανείς υπνωτιστής δεν χρειάζεται παιδεία πανεπιστημιακού επιπέδου αλλά να μάθει την τέχνη από έναν διακεκριμένο και πιστοποιημένο δάσκαλο ή ινστιτούτο και να έχει το χάρισμα και το ταλέντο να αξιοποιήσει αυτή την παιδεία. Γι’ αυτό η υπνοθεραπεία δεν είναι επιστήμη αλλά τέχνη (ανεξάρτητα αν η επιστήμη σήμερα χρησιμοποιεί αυτή την τέχνη κατά κόρον). Η ύπνωση δεν είναι παρά μία τεχνική παράκαμψης της αναλυτικής σκέψης και κριτικής λειτουργίας του εγκεφάλου με σκοπό να καθιερώσει εστιασμένη και επιλεκτική προσοχή, καθιστώντας έτσι τον νου δεκτικό σε υποβολές. Παράλληλα, προκαλείται μία βαθιά σωματική και πνευματική χαλάρωση που κατακλύζει την ύπαρξη μας. Η συχνότητα των εγκεφαλικών κυμάτων μειώνεται αισθητά προκαλώντας μία υγιέστερη νοητική κατάσταση σε σχέση με τους αγχώδεις ρυθμούς της καθημερινής πραγματικότητας. Η επικοινωνία μεταξύ δεξιού και αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου διευκολύνεται. Ενεργοποιούνται δεκάδες δισεκατομμύρια κύτταρα και περιοχές του εγκεφάλου που υπό κανονικές συνθήκες παραμένουν σχετικά ανενεργές. Σ’ αυτά τα επίπεδα βαθιάς χαλάρωσης υπάρχει η μέγιστη δυνατή δεκτικότητα, έτσι, οι υποβολές που απευθύνονται στο ασυνείδητο έχουν αντίστοιχα τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα. Επίσης σ’ αυτά τα επίπεδα του νου φαίνεται να δραστηριοποιείται ένας μηχανισμός εντοπισμού της ρίζας του προβλήματος μας που μοιάζει ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Όταν το υποκείμενο έρθει στο συνειδητό επίπεδο η ανταπόκριση του συνειδητού είναι δραστική καθώς αυτόματα και προοδευτικά επέρχονται οι επιθυμητές αλλαγές στην συμπεριφορά. Όταν ο ανθρώπινος νους εισέρχεται σ΄ αυτές τις τροποποιημένες και ασυνήθεις καταστάσεις συνείδησης είναι πιθανόν να βιώσει εμπειρίες που μοιάζουν ανεξήγητες ή δυσνόητες. Μάλιστα αρχικά κάποιες τέτοιες εμπειρίες μπορεί να είναι δυσάρεστες. Θα πρέπει να γνωρίζουμε όμως πως σε μία τέτοια θεραπευτική διαδικασία τέτοια φαινόμενα είναι αναμενόμενα. Με την σωστή νοοτροπία, με ανοιχτό μυαλό και με θετική στάση ή έκβαση της συνεργασίας δεν μπορεί παρά να ολοκληρωθεί με επιτυχία. Δεν στοχεύω να δημιουργήσω εξαρτημένα υπόκειμενα. Από την πρώτη κιόλας συνεδρία σκοπεύω να διδάξω στους ενδιαφερόμενους τεχνικές αυτούπνωσης προσαρμοσμένες στις δικές τους ανάγκες και επιδιώξεις… Όμως, πιστεύω πως δεν μπορώ να παρέχω εγγυήσεις για την επιτυχή έκβαση της διαδικασίας, ούτε για τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της, για τους εξής λόγους:
α) διότι αυτό εξαρτάται από την ικανότητα του κάθε πελάτη να φτάσει σ΄ ένα βαθύ επίπεδο χαλάρωσης.
β) διότι αυτό εξαρτάται από τον βαθμό που εντοπίστηκε και αντιμετωπίστηκε ριζικά η πηγή του προβλήματος.
γ) διότι αυτό εξαρτάται από τον βαθμό δεκτικότητας του κάθε ενδιαφερόμενου στις υποβολές.
δ) διότι πρέπει να θεωρηθεί ως δεδομένο πως κάθε  ενδιαφερόμενος που απευθύνεται σε μένα, και θέλει και πρέπει να αναλάβει το μερίδιο εκείνο της ευθύνης που του αντιστοιχεί, συμμετέχοντας ενεργά προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της υγείας και της συμπεριφοράς του.
Τα οφέλη καθώς και οι ευεργετικές απολαβές της ύπνωσης είναι αναρίθμητες. Όμως, στα πλαίσια αυτού του σύντομου κειμένου δεν μπορώ να τις παραθέσω. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Υπογραφή Πελάτη: Μόλις ανέγνωσα το καταστατικό δικαιωμάτων του θεραπευόμενου και κατανόησα πλήρως αυτά που διάβασα. Ημερομηνία: ________________

Ονοματεπώνυμο Ενδιαφερόμενου: ________________________________

Υπογραφή: ________________________________

* Ο Καταστατικός Χάρτης του Πελάτη είναι μία επιβεβλημένη πρακτική από το National Guild of Hypnotists που ακολουθείται από όλα τα μέλη του παγκοσμίως.

Related Posts