Scroll Top

Η περίπτωση του James Leininger

james1
Ο μικρούλης Τζέημς με το αγαπημένο αεροπλανάκι του

Εδώ θα σας παρουσιάσω ίσως μία από τις εντυπωσιακές και ίσως την πιο γνωστή παγκοσμίως πείιπτωση μετενσάρκωσης που γνωρίζω. Τα φώτα της δημοσιότητας και τα αμερικάνικα (ακόμη και ιαπωνικά) κανάλια ασχολήθηκαν ιδιαίτερα μ’αυτήν την περίπτωση και εδώ απλά θα σας παραθέσω μία βασική περίληψη της περίπτωσης του μικρού Τζέημς.

james3
Ο μικρός Τζέημς όταν σχεδίαζε πάντα ζωγράφιζε αεροπλάνα και υπέγραφε ως Τζέημς 3.

   Ο μικρός Τζέημς γεννήθηκε στις 10 Απριλίου του 1998. Από δύο χρονών έπαιζε μόνον με στρατιωτικά αεροπλάνα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όμως αυτή η προσκόλληση και η αγάπη του για τα αεροπλάνα άρχισε να του προκαλεί καθημερινούς, τρομακτικούς και επίπονους εφιάλτες για μήνες ολόκληρους. Όταν η μάνα του τον ρωτούσε τι βλέπει, της έλεγε πως είναι εγκλωβισμένος στο φλεγόμενο αεροπλάνο και δεν μπορεί να βγεί. Αυτό δεν μπορούσε να εξηγηθεί με τις παραδοσιακές αιτιολογήσεις. Ο μικρούλης ήταν μόνον δύο χρονών και το μόνο που έβλεπε στην τηλεόραση ήταν κινούμενα σχέδια. Εφόσον οι γονείς του δεν συζητούσαν για πολεμική ιστορία ή αεροπλάνα ποιά εξήγηση θα μπορούσε να υπάρξει πέρα από την μετενσάρκωση. Βέβαια το υψηλό μορφωτικό επίπεδο των γονιών του Τζέημς και οι έντονες Ευαγγελικές Χριστιανικές πεποιθήσεις του πατέρα, δεν τους επέτρεπαν να δεχθούν πως οι εικόνες και τα συναισθήματα στα οποία αναφέρεται ο Τζέημς, θα μπορούσαν να είναι αναμνήσεις από προηγούμενη ζωή. Κάποια μέρα η μητέρα του του πήρε ένα αεροπλάνο για να παίζει και του είπε: «κοίτα έχει και βόμβα από κάτω». Και ο μικρός απάντησε: «μητέρα δεν είναι βόμβα, είναι δοχείο πτώσης» (drop tank: εφεδρικό δοχείο καυσίμων που όταν άδειαζε το πέταγαν). Οι εφιάλτες επέμεναν τρείς με τέσσερεις φορές την εβδομάδα. Τότε η γιαγιά του Τζέημς τους έδωσε την ιδέα να συμβουλευτούν μία επαγγελματία υπνοθεραπεύτρια την Carol Bowman που ειδικεύεται στις αναδρομές στις προηγούμενες ζωές. Η Μπάουμαν είχε προσωπική εμπειρία από τον δικό της γιό και η ίδια μετά από μεγάλη έρευνα κατάφερε να βοηθήσει τον γιό της Τσέης να ξεπεράσει τους δικούς του εφιάλτες. Οπλισμένη με αυτή την εμπειρία αλλά και την αντίστοιχη γνώση επιχείρησε την ίδια τακτική με τον Τζέημς συμβουλεύοντας τους γονείς να τον ενθαρρύνουν. Το εγχείρημα ήταν επιτυχές. Ο μικρός ανακουφίστηκε άμεσα από τους εφιάλτες του οι οποίοι περιορίστηκαν δραματικά σε συχνότητα.

Όσο και να θέλει να αρνηθεί κανείς την ομοιότητα ανάμεσα στα δύο πρόσωπα μάλλον δεν θα είναι πειστικός.

   Σε εκείνη τη φάση ο μικρός άρχισε να μιλάει πιο καθαρά και να μοιράζεται τις αναμνήσεις του από την προηγούμενη ζωή του. Συνήθως, περιέγραφε τις εικόνες στο υπναγωγικό στάδιο λίγο πριν κοιμηθεί το βράδι. Η μητέρα του τον ενθάρυνε να της δώσει λεπτομέρειες. Τότε είπε στην μητέρα του ότι το αεροπλάνο του συνετρίβη στην θάλασσα και όταν εκείνη τον ρώτησε γιατί, εκείνος απάντησε πως κτυπήθηκε από Ιαπωνικά πυρά. Τότε ο πατέρας του παιδιού άρχισε να καταγράφει τα λεγόμενα του γιού του, μόνο για να διαπιστώσει με δέος λίγο αργότερα πως ο μικρός έδινε πραγματικά στοιχεία που αφορούσαν πραγματικό πρόσωπο και συγκεκριμένα, πιλότο της Αμερικάνικης αεροπορίας του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν τον ρώτησαν τι τύπο αεροπλάνου πετούσε απάντησε Corsair. Τότε άρχισε να δίνει πολύ συγκεκριμένες τεχνικές πληροφορίες για αυτά τα αεροσκάφη. Για παράδειγμα πως τα λάστιχα του έσκαγαν όταν προσγειώνονταν. Μετά είπε πως το αεροπλάνο του απογειωνόταν από ένα αεροπλανοφόρο που λεγόταν Natoma και πως ένας φίλος του ονόματι Τζάκ Λάρσεν ήταν επίσης πιλότος. Όταν κατόπιν έρευνας και αυτό το στοιχείο διασταυρώθηκε ο μικρός υπέγραφε τις ζωγραφικές του ώς Τζέημς 3. Ο πατέρας δεν μπορούσε να καταλάβει για ποιό λόγο μέχρι που μία μέρα ο μικρός είπε πως σκοτώθηκε στην μάχη της Ιβο Τζίμα. Τότε τον ρώτησε που χτυπήθηκε το αεροσκάφος και ο μικρός είπε μπροστά στην μηχανή. Τότε ο πατέρας πήγε στο reunion των βετεράνων του Natoma Bay. Εκεί πληροφορήθηκε πως 18 πιλότοι του Νατόμα είχαν σκοτωθεί σε αποστολές του Ειρηνικού καθ’όλη την διάρκεια του πολέμου. Μ’ αυτά τα δεδομένα ο πατέρας βρήκε πως όντως υπήρχε ένας μόνον πιλότος ο οποίος σκοτώθηκε στην μάχη της Ιβο Τζίμα και τον έλεγαν Τζέημς Χιούστον Τζούνιορ. Ίσως αυτό να είχε να κάνει με το Τζέημς ο Τρίτος. Αλλά είχε όντως κτυπηθεί το αεροπλάνο από μπροστά;

   Άλλο ένα συγκλονιστικό στοιχείο αφορά το γεγονός πως είχε ονοματίσει τους κούκλους που έπαιζε με τα ονόματα Μπίλλυ, Λήον και Γούωλτερ. Όταν ο πατέρας του τον ρώτησε γιατί τους ονόμασε έτσι ο μικρός απάντησε: «μα γιατί αυτοί με υποδέχθηκαν όταν πήγα στους ουρανούς». Ίσως εδώ θα έπρεπε να γνωρίζετε πως ο πατέρας του Τζέημς βρήκε πως υπήρχαν τρείς πιλότοι που σκοτώθηκαν σε αερομαχίες πρίν τον Τζέημς Χιούστον. Ο Μπίλλυ Πήλερ, ο Λήον Κόνορ και ο Γούωλτερ Ντέβλιν. Τα δε χρώματα των μαλλιών στις κούκλες αντιστοιχούσαν με τα πραγματικά τους χρώματα. Τώρα παρακαλώ βρείτε μου τις πιθανότητες γι’ αυτό.

   Όταν η ιστορία αυτή έφτασε στους συντάκτες του τηλεοπτικού καναλιού ABC αποφασίσαν να το ψάξουν πιο ενδελεχώς. Βρήκαν λοιπόν έναν παλαίμαχο πυροβολητή Ράλφ Κάρτερ που υπηρετούσε στο Natoma Bay και που την συγκεκριμένη ημέρα πέταγε πλάι στον άτυχο πιλότο Χιούστον. Τότε αυτός υπέδειξε που ακριβώς χτυπήθηκε το αεροπλάνο του συντρόφου του. Νομίζω πως δεν χρειάζεται να μαντέψετε…

james and his sister
Στη φωτό ο μικρός Τζέημς με την 84 χρονη αδελφή του Τζέημς Χιούστον. Η κυρία αυτή πείστηκε πως η μικρός δεν μπορεί να είναι παρά η μετενσάρκωση του νεκρού αδελφού της.

   Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Η μητέρα του Τζέημς έψαξε και βρήκε την 84χρονη πλέον αδελφή του πιλότου Χιούστον, Άνν. Και μετά από λίγο ξεκίνησε ο διάλογος ανάμεσα τους.
Σε αυτή τη συζήτηση, ο μικρός Τζέημς ήξερε πολλές προσωπικές λεπτομέρειες της ζωής του Τζέημς Χιούστον, τις οποίες επιβεβαίωσε η Άνν ως ακριβείς. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν:

  • Ο Τζέημς είπε ότι την Άνν την αποκαλούσε Άννυ. Η Άνν επιβεβαίωσε ότι μόνο ο Τζέημς Χιούστον την αποκαλούσε Άννυ. Ακριβής πληροφορία.
  • Ο Τζέημς είπε ότι είχαν μια αδελφή που ονομάζονταν Ρουθ. Ακριβής πληροφορία.
  • Ο Τζέημς δήλωσε πως η Ρουθ ήταν τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος από την Άνν και ότι η Άννυ ήταν τέσσερα χρόνια μεγαλύτερη από τον Τζέιμς. Ακριβής πληροφορία.
  • Ο Τζέημς ανέφερε ότι ο πατέρας τους ήταν αλκοολικός και όταν έπινε έσπαγε τα πράγματα, και ότι χρειάστηκε να πάει σε κέντρο αποτοξίνωσης για τον αλκοολισμό. Η Ανν επιβεβαίωσε και αυτήν την πληροφορία. Ακριβής πληροφορία
  • Ο Τζέημς είπε ότι η Ρουθ, ήταν αρθρογράφος της κοινωνικής στήλης σε μια τοπική εφημερίδα, και αισθάνθηκε ιδιαίτερα “ταπεινωμένη”, όταν η μητέρα της έπιασε δουλειά ως καθαρίστρια σε μια πλούσια οικογένεια για την οποία η Ρουθ έγραφε συχνά. Ακριβής πληροφορία.
  • Ο Τζέημς είπε ότι αυτός και η Ανν, ως παιδιά, είχαν δύο ταιριαστά πορτρέτα που είχαν γίνει από τον ίδιο καλλιτέχνη που λεγόταν Ντάριλ. Ήταν δώρα από τη μητέρα τους. Ακριβής πληροφορία.

   Στις πόσες ακριβείς πληροφορίες καίγονται οι ακραιφνείς σκεπτικιστές; Νομίζω πως ο καθένας μας θα έπρεπε να παραδεχτεί ότι οι εν λόγω συγκεκριμένες αναμνήσεις δεν μπορεί να είναι τυχαίες. Λαμβάνοντας υπόψη τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης, η Ανν έχει αποδεχθεί τον Τζέιμς Λαϊνινγκερ ως την μετενσάρκωση του αδελφού της, Τζέημς Χιούστον του νεώτερου, και έστειλε στον μικρό όσα προσωπικά αντικείμενα του αδερφού της της είχαν απομείνει.

Και εδώ είναι και το ντοκυμαντέρ σε περίπτωση που δεν πειστήκατε ακόμη.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=zDueymqaq9g]

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.