Scroll Top

Η περίπτωση του Jeff Keene

vlcsnap-2012-07-25-21h19m34s210

Ο Jeffrey Keene είναι ένας συνταξιούχος διακεκριμένος πυροσβέστης και πρώην πύραρχος στο  Westport, του Connecticut. Είναι ένα εξαιρετικά υπεύθυνο μέλος της κοινότητας του που, αναπάντεχα, βρέθηκε να ερευνά την ταυτότητα του σε μια προηγούμενη ζωή. Σε αυτή την αναζήτηση, σημαντικές πληροφορίες που ήρθαν από αυθόρμητα  γεγονότα και έναν παράξενο χρονικό συγχρονισμό, o Keene κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτός ίσως να είχε κάποια πνευματική καθοδήγηση στις ερευνητικές προσπάθειες του.
Η ιστορία του Jeff ξεκίνησε το Μάιο του 1991, όταν ήταν σε διακοπές με τη σύζυγό του, Άννα. Έψαχναν για αντίκες όταν σταμάτησαν
στο Sharpsburg, του Μέριλαντ, το οποίο ήταν το μέρος όπου κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου έλαβε χώρα η μάχη του Antietam. Αν και ο Jeff δεν είχε διαβάσει ούτε ένα βιβλίο για τον εμφύλιο πόλεμο ή δεν είχε οποιαδήποτε συγγένεια με εκείνη την εποχή, αισθάνθηκε μία έντονη παρόρμηση να επισκεφθεί  το πεδίο της μάχης…

Σε ένα μέρος του πεδίου που ονομάζεται Sunken Road (βυθισμένη οδός) ο Jeff άκουσε μια μαγνητοφωνημένη ηχητική αφήγηση των γεγονότων που έλαβαν χώρα το 1862. Στη μάχη  εμπλέκονταν  το έκτο σύνταγμα της  Αλαμπάμα, υπό τις διαταγές του συνταγματάρχη John B. Gordon. Μετά την ακρόαση της αφήγησης, καθώς περπατούσε κατά μήκος της  παλιάς  λωρίδας  του αγροκτήματος,ο  Τζεφ εν αγνοία του πέρασε ακριβώς στην περιοχή που είχε καταληφθεί από τον Gordon και τους άνδρες του. Σε αυτό το σημείο, ο Jeff Keene είχε την ακόλουθη αντίδραση όπως γράφει στο βιβλίο του Somebody Elses Yesterday:

«Ένα κύμα πίεσης, θυμού και θλίψης με κατέβαλλε χωρίς προειδοποίηση, όταν ξαφνικά πλημμύρισα από αισθήσεις. Καυτά δάκρυα έτρεχαν στα μάγουλά μου… Μου κόπηκε η ανάσα, καθώς έμεινα αποσβολωμένος στο παλιό υπόστρωμα του δρόμου. Αυτή η αίσθηση  δεν μπορώ να σας πω πόσο χρόνο διήρκησε, αλλά αυτά τα συναισθήματα, αυτή η συναισθηματική υπερφόρτωση, με βρήκε εξαντλημένο σαν να είχα τρέξει ένα μαραθώνιο. Ανιχνεύοντας το απότομο ανάχωμα για να βγώ από το δρόμο, γύρισα και κοίταξα πίσω μου. Αναρωτιόμουν τι ήταν αυτό που με συντάραξε συθέμελα.  Ήταν δύσκολο να επιστρέψω στο αυτοκίνητο, γιατί ένιωθα τόσο αδύναμος. ‘Οταν πλέον ανέκτησα την ψυχραιμία μου στο δρόμο της επιστροφής  δεν είπα τίποτα στην Άννα σχετικά με το τι είχε μόλις συμβεί. Τι θα μπορούσα να πω άλλωστε; Πώς θα μπορούσα να το εξηγήσω σε αυτήν; Δεν είχα καμία απάντηση, μόνο ερωτήματα».

Πριν από την αναχώρηση από το Sharpsburg, ο Τζέφ και η Άννα επισκέφτηκαν ένα κατάστημα με είδη δώρων. Ένα Τριμηνιαίο περιοδικό με τίτλο, Εμφύλιος Πόλεμος  (Special Edition, Antietam), τράβηξε την προσοχή του Τζέφ το οποίο αγόρασε,  μαζί με μια σφαίρα σουβενίρ που βρέθηκε στην περιοχή. Στο σπίτι, ο Τζέφ τοποθέτησε το περιοδικό σε ένα συρτάρι και δεν το διάβασε παρά μετά από ενάμιση χρόνο.

Τον Οκτώβριο του 1992, ο Τζεφ και η Άννα πήγαν σε ένα πάρτι μασκέ. Μία μέντιουμ όνοματι Μπάρμπαρα ήταν παρούσα στο πάρτι. Ο Jeff, μοιράστηκε μαζί της την εμπειρία του στο Sunken Road. Τότε η  Μπάρμπαρα του είπε πως ο Jeff ότι ήταν τότε ένας στρατιώτης και ότι είχε πυροβοληθεί  σε αυτό το πεδίο της μάχης. Στη συνέχεια περιφέρονταν πάνω από το σώμα του, το οποίο βρίσκονταν, προφανώς άψυχο, στο ματωμένο έδαφος. Τότε ο Τζέφ πετάγεται και διακόπτει την Μπάρμπαρα, για λόγους άγνωστους σε αυτόν, και αναφώνησε: «Όχι ακόμη!»

Την επόμενη μέρα, ο Τζέφ αποφάσισε ότι ήταν καιρός να διαβάσει το περιοδικό σχετικά με τη μάχη στο Antietam που είχε αγοραστεί  τον Μαΐο του 1991. Ο Τζέφ άνοιξε το

vlcsnap-2012-07-25-21h19m34s210
Συγκριτική φωτό του τραυματισμού του στρατηγού Gordon σε αντιδιαστολή με το εκ γενετής σημάδι του Jeff Keene
vlcsnap-2012-07-25-21h18m38s156
Η ομοιότητα των δύο προσώπων είναι πέρα για πέρα καταφανής

περιοδικό σε μια σελίδα που είχε μια εικόνα του Sunken Road. Ήταν το σημείο όπου ο Jeff είχε βιώσει την περίεργη πλημμύρα των συναισθημάτων. Όπως  διάβαζε το κείμενο, είδε ένα απόσπασμα: «Όχι ακόμη», και του σηκώθηκε η τρίχα.

Διαβάζοντας στην συνέχεια, ο Τζέφ έμαθε ότι το  «όχι ακόμα», ήταν το παράγγελμα  που έδωσε ο συνταγματάρχης John B. Gordon στους στρατιώτες του. Τα στρατεύματα των Βορείων πλησίαζαν και οι άνδρες του έκτου συντάγματος της Αλαμπάμα αγωνιούσαν για το πύρ. Το παράγγελμα δεν δόθηκε μέχρι τα στρατεύματα της Ένωσης να πλησιάσουν στα εκατό μέτρα.  Στο άρθρο αυτό περιγράφεται στη συνέχεια ο τραυματισμός του Γκόρντον.

«Ο John B. Gordon χτυπήθηκε στο αριστερό χέρι, το δεξί ώμο και δύο φορές στο δεξί πόδι πριν χάσει τις αισθήσεις του από την απώλεια αίματος μετά το τελευταίο πλήγμα στο πρόσωπο του».

Ο Τζέφ γράφει για τι του συνέβη στη συνέχεια. «Γύρισα πίσω στη σελίδα με την εικόνα του Sunken Road και στη απέναντι σελίδα ήταν μια άλλη εικόνα. Αυτή τη φορά μια ψύχρα με κατέκλυσε και τα μαλλιά στο πίσω μέρος του αυχένα μου σηκώθηκαν ξανά. Η εικόνα ήταν του στρατηγού  John B. Gordon.  «Αυτό το πρόσωπο δεν ήταν άγνωστο σε μένα, το ήξερα καλά, το έβλεπα στο ξύρισμα κάθε πρωί».  Ο Τζέφ σημείωσε ότι στην λεζάντα της φωτογραφίας ο Γκόρντον αναφέρεται ως στρατηγός, ενώ στο άρθρο ο Γκόρντον αναφέρεται  ως  συνταγματάρχης  κατά τη στιγμή του τραυματισμού του. Ο  Γκόρντον προφανώς επέζησε της μάχης στο Antietam.

Στο βιβλίο του, ο Τζέφ περιγράφει αργότερα αναμνήσεις της ζωής του, ως  ο John B. Gordon.  Ο Τζέφ περιγράφει επίσης τις συνήθειες και τα χαρακτηριστικά που έχει από κοινού με τον Γκόρντον. Αυτές περιλαμβάνουν την προτίμηση του να στέκεται συνεχώς  με τα χέρια σταυρωμένα, παρόμοια γούστα στα ρούχα και τα σημάδια στο πρόσωπο και το σώμα του, που αντανακλούν στις πληγές που αποκόμισε στην μάχη ο Γκόρντον.

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συγχρονικότητα.

vlcsnap-2012-07-25-21h22m12s4
Αντίγραφο νοσοκομειακής εισαγωγής που πιστοποιεί τα λεγόμενα του Κήν.

Ο Τζέφ περιγράφει δύο γεγονότα που συνέβησαν σε σχέση με την ιστορία της μετενσάρκωσης του. Στα απομνημονεύματα του στρατηγού Lee αναγράφεται πως στις 9 Σεπτεμβρίου του 1862, εστάλησαν από τις υπηρεσίες του ομόσπονδου στρατού τα σχέδια  για την εισβολή στο Βορρά. Απεστάλησαν εννέα αντίγραφα της διαταγής. Ένα αντίγραφο όμως χάθηκε κατά τη μεταφορά και υπεκλάπη από τους στρατιώτες της Ένωσης. Οι πληροφορίες που αναγράφονταν σε αυτές τις διαταγές έδωσαν στον στρατό της  Ένωσης  λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις του Ομόσπονδου στρατού που οδήγησαν στη μάχη του Antietam. Εν ολίγοις, οδήγησαν στην καθοριστική σύγκρουση του Εμφύλιου Πόλεμου της 9 Σεπτεμβρίου στην οποία ο John B. Gordon τραυματίστηκε σοβαρά και παρολίγο να πεθάνει.  Σ’ αυτή την μάχη σκοτώθηκαν 7000 άνδρες μέσα σε μία μέρα. Η συγχρονικότητα αφορά το εξής ενδιαφέρον περιστατικό. Περιέργως πως, τα γενέθλια του Jeff Keene,  είναι στις 9 Σεπτεμβρίου. Όμως η συγχρονικότητα αφορά τα τριακοστά γενέθλια του Jeff Keene. Την ημέρα εκείνη, ο Τζέφ εισήχθη στο νοσοκομείο διότι είχε έναν πολύ έντονο πόνο στο πρόσωπο και στον αυχένα. Οι γιατροί δεν μπορούσαν  να βρούν κάποια βιολογική αιτία για τους πόνους του Τζέφ. Η τοποθεσία των πόνων του, αντιστοιχούσε σε πληγές στο πρόσωπο και τον λαιμό που πραγματοποιήθηκαν στον John B. Gordon στο Antietam. Ο Gordon ήταν 30 ετών κατά την ημέρα των τραυματισμών του. Οι πόνοι στο πρόσωπο του Jeff παρουσιάστηκαν στις 9 Σεπτεμβρίου 1977, ανήμερα στα τριακοστά του γενέθλια. Το περιστατικό αυτό φαίνεται να αποτελεί ένα επετειακό συγχρονιστικό φαινόμενο που σχετίζεται με τον τραυματισμό του Gordon. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η εισαγωγή του Τζεφ στο νοσοκομείο συνέβη το 1977, δηλαδή 15 χρόνια πριν ο Τζέφ συνειδητοποιήσει την οποιαδήποτε σύνδεσή του με τον Gordon. Τα συμπεράσματα δικά σας…
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.