Scroll Top

Η Περίπτωση της Hanan Monsour.

hanan_monsour_400_01

Αρθρο ποhanan_monsour_400_01υ γράφτηκε από τον Walter Semkiw και μεταφράστηκε από εμένα.

Η  Χανάν  προβλέπει τον θάνατο της και το ότι στην επόμενη μετενσάρκωση της θα έχει  αναμνήσεις από την προηγούμενη ζωή της.
Η Χανάν γεννήθηκε στον Λίβανο, στα μέσα της δεκαετίας του 1930. Όταν ήταν είκοσι ετών, παντρεύτηκε τον Φαρούκ Mονσούρ, μέλος μιας αστικής οικογένειας του Λιβάνου. Το ζευγάρι είχε δύο κόρες, που ονομάζονταν Λέϋλα και Γκαλαρί. Η Χανάν είχε έναν αδελφό που ονομάζονταν Nαμπί, ο οποίος διακρίθηκε στην κοινωνία του Λιβάνου, αλλά πέθανε σε νεαρή ηλικία σε αεροπορικό δυστύχημα.    Μετά τη δεύτερη κόρη της, η Χανάν ανέπτυξε ένα πρόβλημα με την καρδιά της και οι γιατροί της την συμβούλευσαν  να μην κάνει άλλα παιδιά. Αψηφώντας τις προειδοποιήσεις των γιατρών, η Χανάν απέκτησε  ένα τρίτο παιδί, έναν γιο, το 1962. Το 1963, λίγο μετά το θάνατο του Nαμπί του αδελφού της, η  υγεία της Χανάν άρχισε να επιδεινώνεται. Στη συνέχεια, άρχισε να μιλά για τον θάνατο της. Ο Φαρούκ, ο σύζυγος της Χανάν, δήλωσε ότι η Χανάν του είπε ότι «θα μετενσαρκωνόταν σύντομα και πως θα είχε πολλά να πει για την προηγούμενη ζωή της.” (1) Αυτό συνέβη δύο χρόνια πριν το θάνατό της.

susana_400
Η μικρή Σουζάνα όταν προσπαθούσε να πάρει τηλέφωνο την “κόρη της” Λέυλα…


Πριν από το θάνατό της, η Χανάν προσπαθεί να τηλεφωνήσει στην Λέϋλα.
Στην ηλικία των τριάντα έξι, η Χανάν ταξίδεψε στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια, για να υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς. Προσπάθησε να τηλεφωνήσει στην κόρη της Λέϋλα πριν από την εγχείρηση, αλλά δεν κατάφερε να βγάλει γραμμή. Η Χανάν πέθανε από επιπλοκές μετά την επέμβαση.

Η Χανάν από τον πνευματικό κόσμο ανακοινώνει μέσα από όνειρο τον ερχομό της στην μέλλουσα μητέρα της.
Δέκα ημέρες μετά τον θάνατο της Χανάν, η Σουζάνα Γκανέμ γεννιέται. Η μητέρα της Σουζάν είπε στον Ian Stevenson ότι λίγο πριν από τη γέννηση της Σουζάν, «Ονειρεύτηκα ότι επρόκειτο να έχω ένα κοριτσάκι. Συνάντησα μια γυναίκα που με φίλησε και μ’ αγκάλιασε. Αυτή η γυναίκα μου είπε, «εγώ είμαι αυτή που πρόκειται να έρθει σε σένα». Η γυναίκα ήταν γύρω στα σαράντα. Αργότερα, όταν είδα την φωτογραφία της Χανάν, σκέφτηκα ότι έμοιαζε με τη γυναίκα στο όνειρό μου». (2)
Με άλλα λόγια, η μητέρα της Σουζάνας  Ghanem είχε ένα όνειρο πως θα είχε ένα παιδί που έμοιαζε στην εμφάνιση με την Χανάν Μονσούρ, και αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα.

Η Χανάν ξαναγεννιέται ως Σουζάνα Γκανέμ και προσπαθεί να τηλεφωνήσει στην Λέυλα.


Όταν έγινε 16 μηνών η Σουζάνα τράβηξε το ακουστικό από την θέση του τηλεφώνου και σαν να προσπαθούσε να μιλήσει έλεγε, ξανά και ξανά, «Γειά σου, Λέϋλα». Η οικογένεια φυσικά δεν ήξερε ποιά ήταν η Λέϋλα. Όταν μεγάλωσε περισότερο η Σουζάνα εξήγησε στους γονείς της πως η Λέϋλα ήταν ένα από τα παιδιά της και ότι δεν ήταν η Σουζάνα, αλλά η Χανάν. Η οικογένεια ρώτησε, «Χανάν τι;» και η Σουζάνα απάντησε: «Το κεφάλι μου είναι ακόμη μικρό. Περιμένετε μέχρι να μεγαλώσει λίγο, και τότε θα μπορέσω να σας πω».(3)

 

Η Σουζάνα  προσδιορίζει ονόματα & 13 μέλη της προηγούμενης οικογενείας.

Μέχρι τη στιγμή που ήταν δύο χρονών, είχε αναφέρει τα ονόματα των άλλων παιδιών της, του συζύγου της, Φαρούκ, καθώς και τα ονόματα των γονέων της και τους αδελφούς της από την προηγούμενη ζωή-δεκατρία ονόματα συνολικά.
Στην προσπάθεια να εντοπίσουν την οικογένεια της Σουζάνας απο την προηγούμενη ζωή κάποιοι γνωστοί των Γκανέμ άρχισαν να κάνουν έρευνες στην πόλη όπου ζούσαν οι Μονσούρ. Όταν άκουσαν για την υπόθεση, οι Μονσούρ επισκέφθηκαν την Σουζάνα. Οι Mονσούρ ήταν αρχικά δύσπιστοι σχετικά με τους ισχυρισμούς του κοριτσιού. Πείστηκαν όμως όταν η Σουζάν  εντόπισε και ταυτοποίησε το σύνολο των συγγενών της Χανάν και έδωσε τα ονόματα  τους με ακρίβεια. Η Σουζάνα γνώριζε επίσης κάτι ακόμα, πως η Χανάν είχε δώσει τα κοσμήματά της στον Ηρακλή, τον αδελφό της στη Βιρτζίνια, πριν από την εγχείρηση καρδιάς , και  έδωσε εντολή  στον αδελφό της να μοιράσει τα κοσμήματα στις κόρες της. Κανείς άλλος εκτός της οικογένειας Mονσούρ δεν γνώριζε για τα κοσμήματα.
Πριν προλάβει να διαβάσει ή να γράψει, η Σουζάνα είχε προχειρογράψει έναν αριθμό τηλεφώνου σε ένα κομμάτι χαρτί. Αργότερα, όταν η οικογένεια πήγε στο σπίτι των Mονσούρ, διαπίστωσαν ότι ο αριθμός τηλεφώνου ταιριάζει με τον αριθμό των Monsour, εκτός από το γεγονός ότι τα δύο τελευταία ψηφία είχαν γραφεί ανάποδα. Σαν παιδί, η Σουζάνα  μπορούσε να απαγγείλει την αγόρευση που έγινε στην κηδεία του αδελφού της Χανάν, του Ναμπί. Η οικογένεια της Σουζάνας είχε μαγνητοφωνήσει την απαγγελία, αν και η μαγνητοταινία τελικά χάθηκε.

Η Σουζάνα αγαπάει ακόμα τον Φαρούκ, τον σύζυγο στην προηγούμενη ζωή της.

Στην ηλικία των πέντε ετών, η Σουζάνα καλούσε στο τηλέφωνο τον Φαρούκ τρεις φορές την ημέρα. Όταν η Σουζάνα επισκέπτονταν τον Φαρούκ, καθόταν στα γόνατά του και ακουμπούσε το κεφάλι της στο στήθος του. Στην ηλικία των 25 ετών, η Σουζάν ακόμα τηλεφωνούσε στον Φαρούκ.

Η Σουζάνα  προσδιορίζει φίλους από την προηγούμενη ζωή της.

 

Ο Φαρούκ, αστυνομικός στο επάγγελμα, έχει αποδεχθεί την Σουζάνα  ως την μετενσάρκωση της νεκρής συζύγου του, Χανάν. Για να υποστηρίξει αυτό το συμπέρασμα, ο Φαρούκ επισημαίνει ότι από δεκάδες φωτογραφίες, η Σουζάνα διάλεξε με ακρίβεια δεκάδες κοινούς γνωστούς  και ήξερε  πληροφορίες γι’ αυτούς που μόνον η Χανάν θα μπορούσε να γνωρίζει.
Σε αυτή τη σύγκριση της εικόνας, η Χανάν Μονσούρ είναι στην αριστερή πλευρά και η Σουζάνα Γκανέμ είναι στην δεξιά. Η εντυπωσιακή φυσική ομοιότητα είναι περισότερο απο εμφανής, γεγονός το οποίο στηρίζει την υπόθεση ότι μερικές φορές τα χαρακτηριστικά του προσώπου παραμένουν παρόμοια με συνέπεια από τη μια ενσάρκωση στην άλλη. Η εικόνα μπορεί να μεγεθυνθεί, τοποθετώντας τον κέρσορα πάνω της.  Χρησιμοποιήστε τα βελάκια για να μετακινηθείτε προς τα επάνω η προς τα κάτω στην εικόνα.
Άλλη μία  περίπτωση μετενσάρκωσης του Δρ. Ian Stevenson η οποία δείχνει με δραματικό τρόπο πως τα χαρακτηριστικά του προσώπου μπορούν να παραμένουν σταθερά από τη μία ζωή στην άλλη είναι η περίπτωση του Rashid Khaddege | Daniel Jurdi.

Βασικά Σημεία & Αρχές της Μετενσάρκωσης.

Αυτή η εξαιρετικά πειστική περίπτωση μετενσάρκωσης, εάν γίνει αποδεκτή, καταδεικνύει τα εξής χαρακτηριστικά:
Φυσική ομοιότητα από μία ζωή στην άλλη:hanan_monsour_120_01 Η Σουζάνα Γκανέμ διατηρεί τα ίδια χαρακτηριστικά  προσώπου που είχε στην παρελθούσα προσωπικότητα της, ως Χανάν Μονσούρ.
Παρέμβαση από τον πνευματικό κόσμο: Η Χανάν ανακοίνωσε την επερχόμενη γέννηση της στη μέλλουσα μητέρα της μέσα από ένα όνειρο. Επιπλέον, η ψυχή της Χανάν φαίνεται να γνώριζε πως θα πέθαινε πρόωρα και πως θα ξαναγεννιόταν με τις αναμνήσεις της προηγούμενης ζωής της. Η Χανάν είχε προβλέψει αυτή την εκδοχή  των γεγονότων και την είχε συζητήσει με τον σύζυγό της, Φαρούκ.
Ανανέωση σχέσεων μέσω μετενσάρκωσης: Σαν Σουζάνα , η Χανάν  επανασυνδέθηκε με την οικογένεια Μονσούρ, την οικογένεια της παρελθούσας ζωής της, και επέδειξε αγάπη και στοργή στο πρόσωπο του Φαρούκ, του συζύγου της στην προηγούμενη ζωή.
Διαμελισμένη ενσάρκωση: Η Σουζάνα γεννήθηκε μόλις 10 ημέρες μετά τον θάνατο της Χανάν. Αν υποτεθεί ότι η ψυχή εμπλέκεται στην ανάπτυξη του εμβρύου, τότε η ψυχή της Χανάν άρχισε να  εμψύχωνει και να διαμορφώνει το έμβρυο της Σουζάνας ενώ η Χανάν ήταν ακόμα ζωντανή. Αυτή η επικάλυψη ζωών έλαβε χώρα σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της κύησης της Σουζάνας.

Υποσημειώσεις

1. Shroder, Tom: Old Souls, Fireside/Simon and Schuster, NY, NY, 2001, p. 81

2. Shroder, Tom: Old Souls, Fireside/Simon and Schuster, NY, NY, 2001, p. 81

3. Shroder, Tom: Old Souls, Fireside/Simon and Schuster, NY, NY, 2001,, p. 82

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.